Resurse educaționale

Cuprins

Descoperă mai jos materiale-suport pentru documentare pe care le poți folosi la școală sau acasă.

Îți punem la dispoziție o listă pe care o actualizăm constant, așa că dă-ne de veste dacă îți sunt utile recomandările noastre!

Școala de la Piscu

Hai să descoperim Patrimoniul UNESCO din România

Este un material educațional realizat într-o manieră dinamică și interactivă, conținând informații concentrate și relevante despre obiectivele de patrimoniu UNESCO din România.

Materialul este recomandat pentru lucrul la clasă, atât în cadrul orelor de limba română, istorie,religie, educație civiă, științele naturii, educație plastică cît și în cadrul unei ore dedicate, de mateire optțională, Educație pentru patrimoniu.

Acest proiect a fost realizat în cadrul UNESCO Educational.RO, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, 2017.

Copyright: Editura Școala Agatonia

Patrimoniul UNESCO din România

Este o broșură adresată elevilor dar și publicului larg, care oferă o primă familiarizare cu obiectivele de Patrimoniu UNESCO din România. Lucrarea este la cea de-a 5-a ediție, fiind actualizată anual cu obiectivele nou clasate.

A fost creată în anul 2015, în cadrul proiectului Ziua Patrimoniului Cultural în școli și licee.

Edițiile I și II au fost finanțate de Adiminstrația fondului Național Cultural. Edițiile III și IV au fost finanțate de Bancpost în cadrul programului național educațional Țara ta, tradiția ta. La a V-a tipărire, susținută de Școala d ela Piscu, broșura iese într=o ediție omaginală, dedicată Centeraului Marii uniri, acoperind cu cercetarea întregul teritoriu romînesc din decembrie 1918.

Copyright: Editura Școala Agatonia

Patrimoniul Brâncovenesc pe înțelesul tuturor

Patrimoniul brâncovenesc pe înțelesul tuturor este o incursiune în civilizația secolelor XVII și XVIII din Țara Românească. Un text accesibil, cu multe explicații, bogat ilustrat.

Citind-o atent sau doar răsfoind-o vei intra prin poarta istoriei în lumea boierilor și a voievozilor, te vei plimba prin palate și mănăstiri, vei pătrunde ăn biblioteci și în alte locuri tainice, păstrătoare de comori.

Copyright: Editura Școala Agatonia

Patrimoniul cultural. Județul Brașov

Această carte adună laolaltă frumusețile patrimoniului cultural brașovean: monumente istorice, tradiții, meșteșuguri, sărbători, organizate în ritmul anului calendaristic, povestite pe înțeles și ilustrate bogat, structurate în 15 lecții.

S-a născut din dorința unui grup de tineri arhitecți brașoveni, conștienți de imperativul educației pentru patrimoniul cultural.

Proiect finanțat de Ordinul Arhitecților din România și Administrația Fondului Cultural Național.

Copyright: Editura Școala Agatonia

Patrimoniul pentru copii

Este o broșură manifest pentru educația prin patrimoniu, în care au fost adunate diferite experințe de tabere, excursii și acțiuni menite să descopere copiilor frumusețea moștenirii culturale din câteva comunități, răspândite prin țară.

Proiectul a fost finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Copyright: Editura Școala Agatonia

Ghid De la clasă, acasă

24 de autori în căutarea orei perfecte de predare a identității culturale și patrimoniului în diaspora românească.

24 de cercetători etnografi, etnologi, antropologi, lingviști deschid câteva subiecte interesante și frumoase care pot fi abordate la clasă – sau acasă – pentru inițierea copiilor de școală în tainele patrimoniului imaterial și mobil și clarificarea unor noțiuni prea mult folosite, prea puțin înțelese: identitate (națională / culturală), migrație / imigrație, valori (naționale, culturale), moștenire, patrimoniu (național / local / minoritar) etc.

Ghidul a văzut lumina tiparului și a ajuns la un număr important de profesori de limbă și cultură românescă și la elevii acestora din comunitățile românești din afara țării grație Proiectului Migrație și identitate în spațiul cultural românesc. Abordare multidisciplinară.

© Editura PALATUL CULTURII, 2020 Iași


Abonare Newsletter

Abonează-te la newsletter pentru a primi ultimele noutăți.