Asociața Da’DeCe își propune să împrietenească tinerii și copiii cu patrimoniul cultural. Cu o experiență vastă și numeroase proiecte coordonate de-a lungul anilor, echipa Da’DeCe propune un stil interesant, interactiv şi amuzant de a ghida publicul tânăr printr-o experiență de învățare plăcută și plină de rezultate.

Echipa Da’CeCe pune la dispoziție, în cadrul acestui proiect, atât  volumul „Un ghid pentru patrimoniu”, dedicat, cu precădere, patrimoniului mobil, cât și kiturile pedagogice destinate familiarizării copiilor cu elementele de patrimoniu construit.

Află aici mai multe detalii despre proiectele Da’DeCe.

Fundația Pro Patrimonio participă activ la conservarea, salvarea și reactivarea patrimoniului cultural, cu precădere a celui arhitectural. Eforturile lor s-au concentrat, de-a lungul anilor, pe proiecte practice de protejare și reabilitare a patrimoniului. Acțiunile lor au, de asemena, în vedere, implicarea comunităților, pentru ca oamenii să consțientizeze cât mai bine importanța propriei identități și valoarea moștenirii culturale.

Experiența Pro Patrimonio, completată de o campanie de consultare publică în mediul online, a fost folosită în cadrul proiectului pentru dezvoltarea aplicației Salva-Monument, al cărei scop este să ofere, într-un mod simplu și eficient, informații-cheie cu privire la mentenanța și restaurarea clădirilor istorice.

Află aici mai multe detalii despre activitatea Fundației Pro Patrimonio.

Institutul Norvegian al Meșteșugurilor lucrează pentru documentarea, păstrarea și promovarea practicilor specifice meșteșugurilor tradiționale norvegiene, sub aspectul lor de meserii, de cunoștințe și de elemente culturale,  urmând directivele Convenției UNESCO pentru Salvgardarea Patrimoniului Cultural Imaterial.

Partenerii norvegieni contribuie activ la diverse evenimente de schimb de bune practici, pe tema salvgardării diferitelor elemente de patrimoniu cultural imaterial. 

Află aici mai multe despre Institutul Norvegian al Meșteșugurilor.