Lansăm Centrul la Iași!

Centrul Național de informare și promovare a patrimoniului cultural vă invită să coasem și să descoasem semne și semnificații

Centrul Național de informare și promovare a patrimoniului cultural vine la Iași, în perioada 22-23 octombrie, cu ocazia celui de-al doilea eveniment din seria întâlnirilor naționale organizate în cadrul proiectului In-Herit.

Evenimentul stă sub semnul patrimoniului cultural imaterial, așa că avem alături de noi, ca parteneri, Academia Română, Filiala Iași și Muzeul Etnografic al Moldovei.

Profităm de contextul acestei săptămâni în care am celebrat Ziua Patrimoniului Imaterial și ne întâlnim la Palatul Culturii pentru  a înțelege importanța și particularitățile unui element de patrimoniu imaterial local – cămașa tradițională cu altiță și pentru a aprofunda cele aflate, ne întâlnim următoarea zi în cadrul unui atelier special de cusături ale cămășii cu altiță, desfășurat sâmbătă, 23 octombrie, sub îndrumarea lui Felicitas Fărcaș (jud. Bacău) și Iuliei Georgescu (jud. Iași), meșteri populari.

Vom descoperi un important instrument de cunoaștere și promovare a patrimoniului imaterial național – Repertoriul Meșterilor (Institutul Național al Patrimoniului) și alte produse prin care Centrul dorește să informeze și să aduca oamenii mai aproape de patrimoniul cultural.

Ne vedem la Iași!

Află mai multe detalii și condițiile de participare.

Articole similare

ateliere

Ateliere educativ-creative pentru copii

𝐀𝐭𝐞𝐥𝐢𝐞𝐫𝐞 𝐞𝐝𝐮𝐜𝐚𝐭𝐢𝐯- 𝐜𝐫𝐞𝐚𝐭𝐢𝐯𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐜𝐨𝐩𝐢𝐢 Marți, 30 mai 2023, s-a desfășurat evenimentul 𝐀𝐭𝐞𝐥𝐢𝐞𝐫𝐞 𝐞𝐝𝐮𝐜𝐚𝐭𝐢𝐯- 𝐜𝐫𝐞𝐚𝐭𝐢𝐯𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐜𝐨𝐩𝐢𝐢, organizat cu prilejul celebrării Zilei Copilului, la Centrul național de informare și promovare

Abonare Newsletter

Abonează-te la newsletter pentru a primi ultimele noutăți.