Lansăm Centrul la Constanța!

Centrul Național de informare și promovare a patrimoniului cultural vă dă întâlnire pe 7 octombrie la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, în intervalul 14:00 – 16:00.

Deschidem seria evenimentelor naționale cu un eveniment în două părți, care aduce în prim plan tema patrimoniului construit.

Vom trece în revistă primele produse și instrumente de informare destinate publicului larg ale Centrului, iar apoi vom explora patrimoniul construit al Constanței, așa cum a fost acesta documentat de echipa proiectului Constanța Multietnică, inclusive prin intermediul unui nou produs editorial.

În prima parte a întâlnirii (14:00 – 15:00) vom dezvălui aplicația web și ghidul omonim Salva-Monument, o inițiativă a Fundației Pro Patrimonio, partener al Institutului Național al Patrimoniului în proiectul In-Herit-Centrul național de informare și promovare a patrimoniului cultural.

Salva Monument este un instrument online, în continuă actualizare, ce oferă orientare și acces la informația relevantă persoanelor, organizațiilor și comunităților din țară interesate de reabilitarea/ restaurarea unor clădiri istorice sau monumente arhitecturale din zone urbane și rurale.

În partea a doua (re)descoperim Constanța Multietnică așa cum este ea povestită și promovată în urma unui proiect-cercetare derulat de Institutul Național al Patrimoniului. Ne bucurăm să oferim constănțenilor, în premieră, cel mai recent produs al proiectului: o carte online care sumarizează rezultatele proiectului de valorificare şi promovare a obiectivelor arhitecturale aparținând variatelor comunităţi etnice prezente în oraşul Constanţa.

Proiectul Promovare şi valorificare turistică a patrimoniului multicultural din Constanţa (zona peninsulară) s-a concentrate pe obiective de arhitectură parținând comunităților prezente în oraș, cu precădere în zona Peninsulei, de la mijlocul secolului al XIX-lea, până la declanşarea celui de-al Doilea Război Mondial.

AICI găsiți mai multe detalii despre eveniment și condițiile de participare.

Articole similare

ateliere

Ateliere educativ-creative pentru copii

𝐀𝐭𝐞𝐥𝐢𝐞𝐫𝐞 𝐞𝐝𝐮𝐜𝐚𝐭𝐢𝐯- 𝐜𝐫𝐞𝐚𝐭𝐢𝐯𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐜𝐨𝐩𝐢𝐢 Marți, 30 mai 2023, s-a desfășurat evenimentul 𝐀𝐭𝐞𝐥𝐢𝐞𝐫𝐞 𝐞𝐝𝐮𝐜𝐚𝐭𝐢𝐯- 𝐜𝐫𝐞𝐚𝐭𝐢𝐯𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐜𝐨𝐩𝐢𝐢, organizat cu prilejul celebrării Zilei Copilului, la Centrul național de informare și promovare

Abonare Newsletter

Abonează-te la newsletter pentru a primi ultimele noutăți.