Patrimoniu
𝐶𝑢𝑚 𝑣𝑜𝑟𝑏𝑖𝑚 𝑑𝑒𝑠𝑝𝑟𝑒 𝑝𝑎𝑡𝑟𝑖𝑚𝑜𝑛𝑖𝑢 𝑙𝑎 𝑣𝑖𝑖𝑡𝑜𝑟?
𝑁𝑜𝑖 𝑚𝑜𝑑𝑒𝑙𝑒 𝑖̂𝑛 𝑒𝑑𝑢𝑐𝑎𝑡̦𝑖𝑎 𝑐𝑢𝑙𝑡𝑢𝑟𝑎𝑙𝑎̆ 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑡𝑖𝑛𝑒𝑟𝑖
După cele două vizite la Constanța și Iași de luna trecută, începem luna noiembrie cu o întâlnire virtuală în partea de vest a țării.
Miercuri 10 noiembrie, începând cu ora 17:00 lansăm Centrul național de informare și promovare a patrimoniului cultural la Timișoara!
Tema discuției (desfășurată online, pe platforma Zoom webinar) o reprezintă apropierea publicului tânăr și foarte tânăr de universul patrimoniului cultural și noile modele și metode de educație culturală.
Ne propunem să descoperim și să aducem, cu această ocazie, în fața publicului timișorean și național, proiecte, modele educaționale, oameni și produse editoriale care au contribuit și contribuie la mai buna cunoaștere și valorizare a elementelor de patrimoniu local și regional de către generațiile următoare.
Lansăm această invitație atât unor profesioniști cu experiență în activități de educație prin și pentru patrimoniu adresate copiilor și adolescenților din Timișoara, cât și unor tineri beneficiari ai acestor proiecte.
Concluziile discuției vor sta la baza alcătuirii agendei de proiecte, inițiative și parteneriate locale sau regionale ale Centrului național de informare și promovare a patrimoniului cultural pentru următorii ani.
Revenim cu detalii și cu agenda în curând.
Vă puteți înregistra în sesiunea de Zoom Webinar
https://bit.ly/3mIGGJ6 sau ne puteți urmări Live pe pagina noastră de Facebook.
Ilustrație vizual: card kit-uri DaDeCe pentru Timișoara – grafică Sorina Vasilescu
–––––––––-
Evenimentul dedicat Timișoarei face parte dintr-o serie de întâlniri regionale desfășurate cu scopul atragerii de noi parteneri și extinderii activităților Centrului și Institutului Național al Patrimoniului și a rețelei de organizații și oameni cu impact în promovarea patrimoniului cultural. Seria evenimentelor regionale face parte din proiectul „In-Herit: Centrul național de informare și promovare a patrimoniului cultural”, finanțat prin Granturile SEE 2014-2021 în cadrul Programului RO-CULTURA și dezvoltat de Institutul Național al Patrimoniului în parteneriat cu Fundația Pro Patrimonio, Asociația Da’DeCe și Institulul Norvegian al Meșteșugurilor.