Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Conferința de încheiere a proiectului In-Herit

19 aprilie 2022 @ 10:00 - 13:00

𝗣𝗿𝗶𝗺𝘂𝗹 𝗮𝗻 𝗹𝗮 𝗖𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂𝗹 𝗻𝗮𝘁̦𝗶𝗼𝗻𝗮𝗹 𝗱𝗲 𝗶𝗻𝗳𝗼𝗿𝗺𝗮𝗿𝗲 𝘀̦𝗶 𝗽𝗿𝗼𝗺𝗼𝘃𝗮𝗿𝗲 𝗮 𝗽𝗮𝘁𝗿𝗶𝗺𝗼𝗻𝗶𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗰𝘂𝗹𝘁𝘂𝗿𝗮𝗹
Vă invităm să ne fiți alături la Conferința finală a proiectului In-Herit: Centrul național de informare și promovare a patrimoniului cultural.
Ne întâlnim marți, 19 aprilie, la Casa Filipescu-Cesianu (Muzeul Municipiului București), Calea Victoriei 151, începând cu ora 09:30, pentru a marca un an de activitate la Centru și finalul proiectului care a deschis comunitatea celor care privesc patrimoniul la viitor.
Proiectul „In-Herit” se încheie, dar activitatea Centrului continuă, pornind de la informațiile, produsele și ideile pentru viitor acumulate alături de parteneri și de comunitatea oamenilor pentru patrimoniu.
––––––––––––-
Agenda orientativă a întâlnirii:
09:30 – 10:00
Începem ziua cu o cafea de bun venit
10:00 – 10:45
În prima parte, prezentăm pe scurt rezultatele și concluziile proiectului In-Herit și explorăm împreună principalele produse de informare ale Centrului. Participă partenerii proiectului Asociația Da’DeCe, Fundația Pro Patrimonio, Institutul Norvegian al Meșteșugurilor (Norwegian Crafts Institute).
11:00 – 12:00
În partea a doua, vă propunem să dezvoltăm împreună câteva dintre temele abordate în ultimul an de Centru, în cadrul celor trei ateliere specializate de mai jos.
12:00
Masa de prânz
––––––––––––-
Ateliere specializate :
🟢 Educație prin și pentru patrimoniu – coordonat de Iulia Iordan (Asociația DadeCe) – adresat cadrelor didactice din învăţământul gimnazial
🔴 Testare ghid și aplicație desktop SalvaMonument – coordonat de Raluca Munteanu (Fundația Pro Patrimonio) – adresat proprietarilor de monumente istorice, specialiștilor și publicului interesat
🟡 Bune practici aplicabile în domeniul patrimoniului cultural imaterial (Norvegia-România) – coordonat de Eivind Falk (Norwegian Crafts Institute) – adresat organizațiilor active în domeniul patrimoniului cultural imaterial, mobil si imobil, atelier în limba engleză
Numărul locurilor disponibile pentru fiecare atelier este limitat.
Vă rugăm să vă înscrieți cât mai curând la atelierul de care sunteți interesat/ă accesând formularul de mai jos, până cel târziu la data de 15 aprilie, ora 15:00.
Revenim către cei înscriși cu agenda finală și cu detaliile organzatorice.
Haideți să vorbim despre patrimoniu la viitor și să continuăm împreună proiectele pornite în ultimul an!
Formular de înscriere ateliere : https://forms.gle/fDRN4CvQAEtYSqhs7
–––––––––––––
Evenimentul este organizat de Institutul Național al Patrimoniului sub egida proiectului In-Herit – Centrul Național de informare și promovare a patrimoniului cultural, finanțat prin Granturile SEE 2014-2021 în cadrul Programului RO-CULTURA.
Proiectul In-Herit beneficiază de un sprijin financiar nerambursabil în valoare de 948.211 lei și va fi implementat pe o durată de 22 luni (iulie 2020 – aprilie 2022).

Detalii

Dată:
19 aprilie 2022
Oră:
10:00 - 13:00
Etichete Eveniment:
, , , ,
Site web:
https://fb.me/e/1KbBDHS4T

Organizatori

Asociația Da’DeCe
Fundația ProPatrimonio
Institutul Național al Patrimoniului

Loc de desfășurare

Casa Filipescu-Cesianu
Calea Victoriei 151
București, 010072 România
+ Hartă Google
Vezi site-ul web Loc de desfășurare

Abonare Newsletter

Abonează-te la newsletter pentru a primi ultimele noutăți.