În luna iulie ne dăm întâlnire cu Arheologia la Micia

Conferințele Arheologia pentru toți, Ediția #6

Micia – O poveste de la frontiera apuseană a Daciei Romane

Ediția din luna iulie ne poartă la situl roman de la Micia, în județul Hunedoara la 10 km vest de orașul Deva, pe malul stâng al Mureșului. Ați identificat pe hartă deja unde mergem?

Ghidul nostru în această nouă zi de miercuri dedicată Limes-ului dacic va fi Dr. Mihaela Simion (Muzeul Naţional de Istorie a României) care ne va dezvălui povestea Miciei. Pentru că este atât de bine păstrat, unii cercetători ai epocii romane denumesc ansamblul arheologic de la Micia „o capsula a timpului”.

Rolul trupelor militare cantonate la Micia era acela de a împiedica înaintarea populațiilor sarmate pe Valea Mureșului, însă mobilitatea cavaleriei miciene o făcea aptă și în a interveni pentru apărararea zonei aurifere din Munții Apuseni sau chiar a capitalei de la Ulpia Traiana Sarmizegetusa.

Află și alte detalii care fac interesant situl arheologic de la Micia, dacă urmăriți conferința de miercuri, de la ora 16:00 pe pagina noastră ????Conferințele Arheologia pentru toți, Ediția #6

Conferințele care deschid universul patrimoniului arheologic către publicul interesat.

Hai să dăm trecutului un viitor!

Articole similare

Art Nouveau

Art Nouveau la Casa de Târgoveț

Ziua Mondială Art Nouveau a fost stabilită în 2013 pentru a celebra memoria a doi mari reprezentanți ai stilului – Antonio Gaudi și Ödön Lechner.

Abonare Newsletter

Abonează-te la newsletter pentru a primi ultimele noutăți.